Tack för ditt köp!

Tack för att du väljer att handla hos oss! Vi värdesätter ditt förtroende, och vi kommer att göra vårt bästa för att uppfylla dina förväntningar på våra produkter.

Så här får du ut det bästa av din Kylande filt

Den Kylande filten är fylld med kylteknik som vi vill hjälpa att nå sin fulla potential, så att du kan njuta av en god nattsömn. Bästa kyleffekt uppnås genom att filten är kall innan användning. På så vis kommer den att kunna behålla kyleffekten och hålla sig kall längre, så att du får bästa möjliga nattsömn. Men oroa dig inte! Allt detta är inte nödvändigt för att din filt ska ha en kylande effekt. Oavsett hur du tänker använda filten kommer den att ha en kylande effekt jämfört med din vanliga filt.

Men för den som vill optimera kyleffekten har vi samlat några goda råd:

  • Förvara inte din filt på en plats där den exponeras för direkt solljus och/eller värme under dagen. Det kan göra att filtens kylfibrer använder energi för att kyla under dagen, och då kommer filtens fulla effekt att försvagas, och du får inte dess fulla kyleffekt när det är dags att lägga sig.
  • För att se till att filten håller sig kall kan du med fördel förvara filten i ett mörkt, svalt rum eller skåp, utom räckhåll från solen och dess värme.
  • Om det väntas en extremt varm natt, eller om du bara vill att filten ska uppnå sin fulla, kallaste potential kan du förvara den i frysen eller i en kylväska i ca 30 minuter innan du ska använda den. Då absorberar fibrerna i filten den kalla omgivningen och kan frisläppa kylan omedelbart när den tas i bruk.

Skötselråd

  • Tvättemperatur – 30°C
  • Torkning – Torktumla ej! – Måste lufttorkas i skugga.
  • Möjligheter till kemtvätt – Får ej kemtvättas

Behöver du hjälp?

Om du behöver hjälp eller har frågor om din beställning, kontakta service@zenbed.se – vi är redo att stå till tjänst!